Mijn eerste bedrijfsfilmpje

Voor de eindopdracht van de opleiding camjo 2009-2010 bij Open Studio in Amsterdam heb ik een filmpje van acht minuten gemaakt over Social Sofa in Tilburg. Social Sofa is ontstaan uit het initiatief van de Tilburgse cabaretière Karin Bruers om weer bankjes neer te zetten in de stad waar mensen bij elkaar kunnen komen en was in die tijd nog een reïntegratieproject dat samen met een ander project gehuisvest was in een loods, tegenwoordig is Social Sofa een bedrijf met hoofdatelier in Tilburg en ateliers in Amsterdam en Deventer. 

Voorbeeld van een Social Sofa


Social Sofa maakt stenen sofa’s met een mozaïekpatroon in opdracht, daarnaast kunnen klanten kiezen om een bank met steentjes en gereedschap te krijgen en zelf een social sofa te maken volgens een door de klant gemaakt patroon. Het bankje van de foto is gemaakt door de bewoners van De Klopvaart, een Centraal Wonen project in Utrecht Overvecht, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum.

Voor het filmpje heb ik interviews gehad met degene die het project leidde, met een medewerkster en met een bewoonster van De Klopvaart, en ik heb beelden geschoten met bijzondere effecten door het filmen vanuit de rolstoel. Dit was het eerste bedrijfsfilmpje dat ik heb gemaakt. Social Sofa behoort zeker tot het soort bedrijven waarvoor ik graag een mooi filmpje maak dat laat zien waar ze voor staan: een betere, leefbaardere wereld.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.